Udstationering


Udstationering hos en familie er det mest sunde og det allerbedste for en hund som er en del af et opdræt uden at direkte være det, at kombinere opdræt og familieliv for at styrke dens livskvalitet.

Vi ønsker kun for en hund at den lever i de bedste rammer hos sin familie fremfor en hundegård.

Nogle opdrættere vælger at placere en eller flere af deres hunde i private hjem hos udstationeringsværter. Dette kan give gode betingelser for både hunden, opdrætteren og værten, forudsat at aftalen er retfærdig for alle involverede parter:
  • Det giver opdrætteren mulighed for at have flere potentielle avlshunde uden at øge antallet af hunde på sin egen ejendom.
  • Det giver hunden et stabilt og kærligt familieliv i dagligdagen.
  • Det giver værten mulighed for at dele sit liv med en hund uden omkostninger, selvom der kan være udgifter involveret. Der følger typisk også en mentor med i form af opdrætteren, som kan være en nær ven og give oplevelser som parring og fødsel, som værten måske ikke ellers ville få.

En udstationeringsaftale baseret på tillid og samarbejde:

Normalt indgås en udstationeringsaftale mellem opdrætteren og en vært, som opdrætteren allerede kender godt. De færreste opdrættere er interesserede i at placere en hund hos en fremmed, der ringer og spørger om muligheden. Omvendt bør det vække mistanke hos en køber, hvis de tilbydes en gratis hund på udstationeringsvilkår af en ukendt opdrætter.

Når opdrætteren placerer en potentiel avlshund hos en familie, ønsker de fleste, at værten ikke bor for langt væk for nemt at kunne deltage i konkurrencer, udstillinger og parring. Det er også vigtigt for at kunne hjælpe med pelspleje, træning og løsning af eventuelle problemer.

Det er essentielt, at der er et godt forhold mellem opdrætteren og værten, og at aftalen indgås i fælles interesse og i god dialog. Tillid og samarbejde er nøglen til, at en udstationeringsaftale bliver en positiv oplevelse:

  • Som opdrætter skal man stole på, at værten tager godt vare på hunden, og som vært skal man have tillid til, at opdrætteren lever op til sit ansvar og skaber en retfærdig aftale for begge parter.
  • For at være udstationeringsvært indebærer det forpligtelser i henhold til aftalen, fx at deltage i udstillinger eller lade hunden rejse til avl, når det er påkrævet. Når opdrætteren har benyttet hunden i henhold til aftalen, overgår ejerskabet til værten.

Hvis du er interesseret i at blive en del af vores udstationeringsprogram, er du velkommen til at sende os en e-mail. Vi vil glæde os over at give dig alle detaljer omkring udstationering gennem vores opdræt. Udover de økonomiske fordele, som er en del af at være udstationeringsvært, er der også andre potentielle fordele og muligheder, som vi gerne vil drøfte med dig.

Hvis du har en stabil hverdag, uden andre hunde, samt tid og overskud til at tage dig af en hund, kan du ansøge om at blive udstationering familie.
Der er selvfølgelig nogle forpligtelser og vilkår som alt sammen bliver inkluderet i en kontrakt som skal underskrives.

Nogle opdrættere vælger at placere en eller flere af deres hunde i private hjem hos udstationeringsværter. Dette kan give gode betingelser for både hunden, opdrætteren og værten, forudsat at aftalen er retfærdig for alle involverede parter:

Vi ønsker, at alle hunde skal have sit eget hjem, så vi foretrækker denne løsning frem for at have flere hunde i en kennel hos opdrættere.
Der er vil selvfølgelig også være en økonomisk fordel som aftales individuelt imellem opdrætter og familie.
Vi har samarbejde med forskellige opdrættere som opdrætter flere forskellige hunderacer. Udstationering gælder både hanner og tæver.

Der vil selvfølgelig være forskellige vilkår henhold til køn.
Vi udarbejder kontrakten og står for formidlingen af kontrakten og opretholdelsen.
Nogle vil have udstillings vilkår og andre ikke.
Hvis du er interesseret, bedes du sende en mail, hvor I fortæller om jer selv og hvad I kan tilbyde for hunden. Husk at inkludere et telefonnummer, da vi kun besvarer henvendelser, der indeholder dette.  Der er et oprettelsesgebyr som betales direkte til opdrætter.
(1500-2500,- afhængigt om det er Jylland eller Sjælland).
Gebyret betales kun ved personligt fremmøde og ved at man indvilliger i kontrakten, når vi besøger jer for at sikre, at der er god kemi og samspil imellem familien og hunden, både hvalpe og voksne.

Hvis du har overvejet det grundigt og er interesseret, bedes du sende en ansøgning.